stress & well-being Ökad trivsel och minskad stress

Vi möter alla stress i arbetslivet

 

Stress och minskad trivsel är parametrar vi alla måste förhålla oss till i våra arbetsliv. Vi upplever stress, kanske via grannen, kollegan eller så är vi själva stressade. Oavsett kan de personliga konsekvenserna vara allvarliga. 

Siffror kring stress

E-bok om stress

Läs om hur du minskar stressen och ökar trivseln på din arbetsplats i vår e-bok om stress. Vi beskriver hur människor kan reagera på stress och vad du som chef kan göra för att avlasta den enskilda medarbetaren. Läs mer och få åtta handfasta råd av oss.
FÅ TILLGÅNG TILL stressBOKEN OCH VÅRA E-BÖCKER OM TRANSITIONER OCH coaching

Arbetsmiljöutbildning

AS3 erbjuder en omfattande utbildning inom arbetsmiljö. För företagsspecifika utbildningar kontakta oss så kan vi berätta mer samt höra om era behov. Den riktar sig till chefer och fokuserar på kunskap och färdigheter som bidrar till en arbetsmiljö som skapar trivsel, engagemang och prestation.
Läs mer här
Stress och sjukfrånvaro

Reducera upplevelsen av stress och sjukfrånvaro. Individuell rådgivning.

Läs mer
Ledarskap och trivsel

Utveckla chefer, öka produktivitet och trivsel på arbetsplatsen.

Läs mer

Våra program

Vi erbjuder kortare och längre program för chefer som vill lära sig att hantera medarbetarnas stress och som vill bidra till att skapa en hälsosam arbetsplats. Vi erbjuder också individuell coaching för individer som vill lära sig mer om sina egna mönster kring stress. Vill du veta mer – fyll i dina kontaktuppgifter under "Kontakta mig".

Kontakta mig

Vill du veta mer om hur vi hjälper företag att arbeta förebyggande mot stress och sjukfrånvaro?
Kontakta mig

Bli inspirerad!

Vi ger dig yrkesmässig kunskap och inspiration. Välkommen att delta i våra kostnadsfria seminarier!
våra Seminarier
190

... miljoner kronor kostar stress det svenska samhället. Varje dag.

"Vi är medvetna om att vi inte är tränade att kunna hantera sjukskrivna medarbetare och när medarbetare upplever en hög grad av stress. Stöd utifrån är därför mycket värdefullt.” Hanne Taarup, HR Director på Schneider Electrics